Opzij

Opzij is één van de bekendste en grootste vrouwenbladen van Nederland. In het populaire vrouwenblad wordt voornamelijk geschreven over de positie van de vrouw in de maatschappij. Eveneens worden er onderwerpen als maatschappij, gezondheid, cultuur en politiek besproken in deze magazine.

Proefabonnement Opzij

Opzij proefabonnement

Voordelen van een proefabonnement van Opzij

Niet iedereen wil direct vast zitten aan een lang abonnement. Om deze reden kun je bij Opzij ook kiezen voor een proefabonnement. Wanneer je kiest voor een proefabonnement zit je niet vast aan het abonnement en kun je altijd het abonnement opzeggen. Op deze manier weet je of je waar krijgt voor je geld. In veel gevallen hoef je het proefabonnement niet eens op te zeggen, omdat deze automatisch wordt stopgezet.

Informatie over Opzij

Het blad Opzij werd opgericht in 1972 door Wim Hora Adema en Hedy d’Ancona. Het was toen een feministisch blad. Met de jaren is het radicale uit het blad verdwenen en is het feministische achtergebleven. Het blad is door de oprichters opgericht omdat vrouwen vooral vroeger niet gelijk waren aan de man. In de loop der jaren is dit wel sterk veranderd, maar er zijn nog steeds zaken waarin de vrouw nog achtergesteld wordt. De thema’s zijn wel sterk veranderd in vergelijking met het verleden.

Het gaat bijvoorbeeld over de verdeling van de zorgtaken. Daarnaast is het blad ook een platform voor brede maatschappelijke emancipatiebewegingen. De lezers van Opzij zijn voornamelijk vrouwen die werken en een hoge functie bekleden. Naast het blad organiseert Opzij ook evenementen voor de lezers. Op deze evenementen wordt er veel gediscussieerd over de onderwerpen welke in het blad worden behandeld.

 

 

Wat vind jij? Geef je reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *