Cadeaus bij het afsluiten van een abonnement

Bij het aanschaffen van een abonnement en soms ook een proefabonnement krijg je vaak een cadeautje of korting. Als er bij de omschrijving van het abonnement staat dat je een welkomstgeschenk of premium krijgt betekent dit meestal hetzelfde: je krijgt een cadeau. Je kunt er ook bewust naar gaan zoeken. Op het internet zijn er diverse sites waar je kunt vinden welke cadeaus er worden aangeboden bij bepaalde abonnementen.

Bij bijvoorbeeld het voetbalblad Voetbal International krijg je een voetbalspel (Fifa, PES of Football Manager) cadeau. Je kunt ook voor andere soorten abonnementen kiezen. Als je een proefabonnement afsluit bij dit blad krijg je een x-aantal nummers voor een voordelig bedrag. Dit soort cadeaus of kortingen zijn natuurlijk altijd mooi meegenomen. Het is al met al ook veel goedkoper dan een langlopend abonnement.

Niet alleen bij tijdschriften of kranten krijg je een cadeau bij het afsluiten van een abonnement. Het zijn misschien de meest voor de hand liggende voorbeelden, maar als je bijvoorbeeld bij een bedrijf als Ziggo een abonnement afsluit kun je een tablet kado krijgen. Je kunt ook kiezen voor een korting. Hetzelfde geldt overigens ook bij bijvoorbeeld een LOI-opleiding. Al is dat natuurlijk geen abonnement, maar men probeert door middel van cadeaus mensen lid te maken van bepaalde dingen.

Soms kiezen mensen louter op basis van het cadeau voor een abonnement. Veel mensen die bijvoorbeeld al jarenlang lid zijn van een krant of tijdschrift balen hier van. Men zorgt er wel voor dat er telkens nieuwe abonnees bij komen en doen hier ook alles voor, maar voor de mensen die al jarenlang trouw lid zijn van een bepaalde krant of tijdschrift (of een ander voorbeeld) worden vaak vergeten. Dat is natuurlijk krom, maar desondanks is het dom om niet te profiteren van cadeaus bij het afsluiten van een abonnement.

Wat vind jij? Geef je reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *