De meest populaire kranten in Nederland

Net als in alle anderen landen heeft Nederland verschillende soorten kranten. Mensen lezen vanzelfsprekend de krant voornamelijk om het nieuws te volgen. Er zijn verschillende soorten kranten te verkrijgen. Je kunt hierbij denken aan een ochtendkrant, een gratis krant, een avondkrant en de regionale krant of lokale krant.

Over het algemeen wordt de ochtendkrant in Nederland het meest gelezen. De betaalde ochtendkranten in Nederland zijn onder meer NRC Next, het Financieel Dagblad, het Nederlands Dagblad, Trouw, Algemeen Dagblad, de Volkskrant en de Telegraaf. Dit zijn dan ook de landelijke kranten.

Het populairste ochtendblad

Uit onderzoek is gebleken dat de Telegraaf de populairste ochtendkrant van Nederland is. Het succes van de Telegraaf komt vooral omdat deze krant zich richt op verschillende doelgroepen. Hierdoor wordt de krant gelezen door onder meer oudere en jongeren mensen. Wat Telegraaf nog meer aantrekkelijk voor de lezers maakt zijn de vele puzzels, foto’s en nieuws over de sterren. De Telegraaf probeert niet alleen maar algemeen nieuws in de krant te plaatsen. Ze schrijven ook veel over sport gerelateerde zaken.

Het populairste avondblad

Wanneer we het over de meest populaire avondbladen hebben, zijn Het Parool, het Reformatorisch Dagblad en de NRC Handelsblad het populairst. Van deze drie is Het Parool de meest populaire in Nederland. De gratis kranten die je in Nederland kunt krijgen zijn de Spits en Metro. Deze kranten worden veelal uitgedeeld in treinen en soms ook in bussen. Deze kranten worden vooral door studenten en forenzen gelezen. Onder deze twee is de Metro het meest populairst.

Wat vind jij? Geef je reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *